مقالات

 
آنچه در این مقاله میخوانید
    دستگاه سیل چیست؟

    دستگاه سیل چیست؟

    قطعا شما نیز با شنیدن نام دستگاه سیل به ماهیت، کارکرد و حتی نام منحصر به فرد آن فکر می‌کنید و اولین سوالی که به ذهنتان خطور می‌کند این است که دستگاه سیل چیست؟ یا دستگاه سیل چه کاربردی دارد؟ کلمه سیل (Seal) در زبان انگلیسی به معنای «مهر و موم کردن»، «محکم چسباندن» و «درزگیری کردن» است که این معانی نیز دقیقا به کارکرد دستگاه سیل اشاره دارند. دستگاه سیل یا سیل وکیوم به عنوان یکی از بهترین دستگاه‌ها در حوزه بسته بندی شناخته می‌شود که برای بسته بندی ایمن و محافظت شده مواد غذایی، شیمیایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    بسته بندی سیل مناسب‌ترین روش بسته بندی محصولاتی است که باید به صورت کامل پلمپ شوند و راه نفوذ هرگونه آلودگی و گرد و غبار به داخل آنها بسته باشد. از این رو دستگاه سیل به طور گسترده برای بسته بندی محصولات غذایی استفاده می‌شود تا به صورت کاملا بهداشتی از کارخانه به فروشگاه و در نهایت به دست مشتری برسند. دستگاه بسته بندی سیل دارای انواع مختلفی است که هریک از آنها دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاصی هستند. در ادامه این مطلب کارکرد دستگاه سیل وکیوم را مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با انواع دستگاه سیل نیز آشنا خواهیم کرد. با دناپک همراه باشید.

    دستگاه سیل چیست و چه کاربردی دارد؟

    همانطور که اشاره کردیم، دستگاه سیل یکی از کاربردی‌ترین دستگاه‌های بسته بندی است که برای بسته بندی بهداشتی محصولات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و دهانه آنها را به طور کامل پلمپ می‌کند. این دستگاه با چسباندن یک لایه پلاستیک، سلفون و یا فویل آلومینیومی نازک بر دهانه ظرف (عموما ظروف یکبار مصرف) موردنظر و سپس پلمپ آن از ورود هرگونه رطوبت، میکروب، گرد و غبار به داخل ظرف جلوگیری خواهد کرد. بدین ترتیب محتوی درون ظرف در معرض ورود هیچگونه آلودگی و اشعه‌های خطرناک از محیط بیرون قرار نداشته و اصطلاحا پلمپ می‌شود.

    دستگاه سیل وکیوم به طور گسترده برای بسته بندی مواد غذایی همچون ماست، پنیر، سالاد اولیه، بطری شیر، دوغ، بستنی لیوانی، دسرها، قارچ، سبزیجات، خیارشور، زیتون، سوسیس، کالباس، مرغ، ماهی و غیره در ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف مورد استفاده قرار می‌گیرد و آنها را با رعایت کامل تمامی موازین بهداشتی بسته بندی می‌کند. این دستگاه همچنین برای بسته بندی قرص، شربت‌های دارویی، انواع رنگ‌ها و سموم کشاورزی نیز کاربرد دارد. دستگاه بندی سیل پس از پر کردن ظرف مربوطه با محصول موردنظر یک روکش پلاستیکی یا فلزی نازک (با توجه به نوع محصول) بر روی ظرف کشیده و سپس با اعمال حرارت آن را پلمپ خواهد کرد. مهم‌ترین مزیت بسته بندی سیل این است که با پلمپ شدن محصول خطر دستبرد به آن کاملا از بین می‌رود و محتوی درون ظرف نیز به صورت کاملا بهداشتی و دست نخورده تولید و عرضه می‌شود.

    انواع دستگاه سیل را بشناسید

    دستگاه بسته بندی سیل دارای انواع مختلفی است که در صنایع و کارخانه‌های بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای انتخاب دستگاه سیل مناسب باید به نوع محصولات و حجم آنها توجه داشته باشید تا بتوانید مناسب‌ترین دستگاه را خریداری نمایید.

    برای خرید انواع تسمه بندی بر روی لینک کلیک نمائید.

    انواع دستگاه سیل را بشناسید:

    دستگاه سیل حراراتی

    دستگاه سیل حرارتی به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع دستگاه بسته بندی شناخته می‌شود که در حوزه صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای بسته بندی مواد غذایی با استفاده از دستگاه سیل حرارتی تنها کافی است ظرف پر شده با محصول موردنظر خود را درون دستگاه سیل قرار دهید تا دستگاه سلفونی که قرار است بر روی ظرف قرار داده شود را به خوبی گرم کرده و آن را به طور کامل دور تا دور ظرف بچسباند.  برای خرید 

    دستگاه سیل پس از پوشش کامل سطح ظرف سپس با استفاده از تیغه‌های مخصوص، سلفون‌های اضافه آن را جدا کرده تا محصول بسته بندی شده دارای زیبایی و ظرافت ظاهری نیز باشد. جنس بدنه دستگاه سیل حرارتی عموما استیل یا گالوانیزه است و برخی مدل‌های آن نیز دارای صفحه نمایشگر هستند. این دستگاه دارای انواع مختلفی است که شامل:

    دستگاه سیل چیست و چه کاربردی دارد؟

    دستگاه سیل حرارتی رومیزی کشویی

    مدل رومیزی کشویی ساده‌ترین مدل دستگاه سیل حرارتی است که برای کسب و کارهای کوچک مناسب بوده که دارای وزن پایین و ابعاد کوچک است. این دستگاه برای بسته بندی حجم‌های اندک مورد استفاده قرار می‌گیرد و کیفیت آن مشابه دستگاه‌های بزرگ است.

    دستگاه سیل حرارتی روتاری

    دستگاه روتاری مدل دیگری از دستگاه سیل حرارتی است که عملکرد آن تقریبا مشابه مدل رومیزی کشویی است اما با این تفاوت که ظرف موردنظر به جای کشویی به صورت روتاری درون دستگاه بسته بندی قرار گرفته و سپس خارج می‌شود. این دستگاه قادر است به طور همزمان چندین ظرف را بسته بندی کند؛ بدین ترتیب راندمان و سرعت بسته بندی افزایش پیدا خواهد کرد. دستگاه سیل حرارتی مدل روتاری برای کسب و کارهای بزرگی که خطوط تولید بالایی دارند و ارائه دهنده مواد غذایی نیمه آماده، سبزیجات و ترشی جات هستند گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود.


    بیشتر بخوانید : مهم ترین عوامل بسته بندی


    دستگاه سیل حرارتی روتاری

    دستگاه سیل حرارتی ریلی

    مدل ریلی یا خطی نیز یکی دیگر از مدل‌های دستگاه سیل حرارتی است که به عنوان پرطرفدارترین نوع آن شناخته می‌شود. عملکرد این دستگاه کاملا اتوماتیک بوده و فرآیند بسته بندی ظروف به صورت پیوسته و پشت سرهم انجام می‌شود؛ یعنی فرآیند قرارگیری ظروف در دستگاه، تزریق گاز (در صورت نیاز) و پلمپ آنها در یک خط انجام می‌شود. این دستگاه سرعت بسیار بالایی در بسته بندی دارد؛ از این رو برای کارخانه‌ها و کارگاه‌های تیراژ بالا بهترین گزینه محسوب می‌شود.

    دستگاه سیل القایی

    دستگاه سیل القایی یکی دیگر از انواع پرکاربرد دستگاه بسته بندی سیل است که با تولید امواج القایی، فویل یا سلفون آلومینیوم‌دار را گرم کرده و آن را بر روی ظرف موردنظر قرار می‌دهد. فرآیند بسته بندی به روش القایی دارای سرعت بالایی است و برای بسته بندی ماست، شیر، غذاهای نیمه آماده، قرص و شربت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه دارای دو مدل دستی و اتوماتیک است که در کارخانه‌های بزرگ استفاده می‌شود.


    بیشتر بخوانید : آشنایی با تجهیزات بسته بندی 


    دستگاه سیل القایی

    دستگاه سیل لیوان

    دستگاه سیل لیوان نیز همانطور که از نام آن پیداست برای بسته بندی ظروف استوانه‌ای یا لیوانی همچون بستنی، دسر، آلوچه، لواشک، آبمیوه، شیر و قهوه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه یک لایه سلفون یا فویل آلومینیومی بر روی ظرف موردنظر قرار می‌دهد و آن را به صورت کامل پلمپ می‌کند. دستگاه سیل لیوان شامل سه نوع دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بوده که مدل دستی آن به اپراتور نیاز دارد.

    دستگاه سیل وکیوم

    دستگاه سیل وکیوم یکی دیگر از انواع دستگاه بسته بندی سیل است که عملکرد آن تقریبا مشابه دستگاه سیل حرارتی است. اما دستگاه سیل وکیوم مجهز به پمپ وکیوم تخلیه اکسیژن می‌باشد تا هوای درون ظرف را به طور کامل خارج می‌کند. تخلیه اکسیژن درون ظروف موجب افزایش مدت زمان نگهداری محتوی درون آنها (به ویژه مواد غذایی) خواهد شد.

    دستگاه سیل وکیوم خانگی

    دستگاه سیل وکیوم خانگی از دیگر انواع پرطرفدار دستگاه سیل است که دارای ابعاد کوچک‌تری بوده و برای استفاده در محیط منزل و یا فروشگاه‌های کوچک بسیار مناسب است. از این دستگاه می‌توانید برای بسته بندی ظروف پلاستیکی و شیشه‌ای و موادغذایی همچون سالاد، میوه، شیرینی، ترشی و یا ماست استفاده کرده و آنها را به صورت کاملا بهداشتی در منزل وکیوم نمایید.


    بیشتر بخوانید : آشنایی با دستگاه های بسته بندی وکیوم و انواع آن


    دستگاه سیل وکیوم خانگی

    دستگاه سیل تمام اتوماتیک

    دستگاه سیل تمام اتوماتیک نیز مدل پرکاربرد دستگاه سیل است که در کارخانه‌های بزرگ با سطح تولید بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد و همانطور که از نام آن پیداست تمامی فرآیند بسته بندی محصولات در آن به صورت کاملا اتوماتیک انجام می‌شود. این دستگاه برای بسته بندی محصولات پروتئینی، سوسیس و کالباس، گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و غذاهای نیمه آماده بسیار مناسب و بهداشتی است.

    برای انتخاب دستگاه سیل مناسب باید به مواردی همچون نوع محصول، نوع ظرف بسته بندی، میزان تولید و همچنین فضای کاری خود توجه داشته باشید تا بتوانید مناسب‌ترین دستگاه بسته بندی سیل را خریداری نمایید. جهت دریافت مشاوره و خرید بهترین دستگاه‌های بسته بندی سیل با مشاوران دناپک در تماس باشید.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    برندهای محصولات دناپک

    شرکت دناپک

    افتخار همکاری و شراکت با بهترین شرکت ها را دارد

    مقالات مرتبط