نحوه قرار دادن تسمه درون دستگاه تسمه کش
در دنیای صنعتی امروز، استفاده از دستگاههای تسمهکش به عنوان ابزاری کارآمد برای بستهبندی و نگهداری محصولات، اهمیت ویژهای پیدا دارد. یکی از مراحل کلیدی در استفاده از این دستگاهها، نحوه قرار دادن تسمه درون دستگاه است. انجام درست این فرآیند نه تنها به بهبود عملکرد دستگاه کمک میکند، بلکه از آسیب به تسمه و دستگاه نیز جلوگیری میکند.
برای اطلاع از قیمت انواع دستگاه بسته بندی و خرید ملزومات بسته بندی با کارشناسان دناپک در ارتباط باشید.
نحوه قرار دادن تسمه درون دستگاه تسمه کش
- 1. درب دستگاه را باز کنید.
- 2. قاب روی قرقره را بردارید.
- 3. سر توپ تسمه را بر اساس جهت فلشها روی قرقره قرار دهید.
- 4. توپ تسمه را درون قرقره قرار دهید بدون اینکه بستهبندی آن را باز کنید؛ این کار مانع از بیرون آمدن تسمه از توپ و هدر رفت آن میشود.
- 5. قاب را مجدداً روی قرقره قرار دهید. قبل از محکم کردن، بستهبندی را به آرامی باز کرده و سپس درب را ببندید.
- 6. سر تسمه را از درون قرقره و شیار پایینی دستگاه عبور دهید.
- 7. زمانی که سر تسمه به انتهای شیار رسید، دکمه FEED (سفید رنگ) را فشار دهید تا تسمه به میزان مورد نیاز بیرون بیاید.
- 8. دستگاه قابلیت تنظیم برای انواع سایزهای تسمه از 6 تا 15.5 را دارد. بنابراین، با توجه به عرض تسمه، دو قطعه مشخصشده در شکل را یکی دو میلیمتر بزرگتر تنظیم کنید تا جریان تسمه به راحتی انجام شود.
- 9. دستگیرهها را بر روی درب نصب کنید.
- 10. تسمه را از میان شیار وسط درب عبور دهید و درب را ببندید.
- 11. دستگاه را روشن کرده و یک دقیقه صبر کنید تا المنت به خوبی گرم شود.
- 12. ولوم Tension و Timer را بر روی کمترین حالت تنظیم کنید.
- 13. محصول خود را بر روی دستگاه قرار دهید و با دکمه FEED (سفید رنگ) تسمه را به اندازه مناسب بیرون بیاورید تا به میکرو سوئیچ زیر کشویی برسد و عمل دوخت انجام شود.
- 14. مقدار کشش تسمه را با ولوم Tension تنظیم کنید.
- 15. ولوم Timer را برای میزان بیرون آمدن خودکار تسمه متناسب با محصول خود تنظیم نمایید.
عیبیابی تنظیمات دستگاه تسمهکش
دستگاههای تسمهکش مانند هر دستگاه دیگری، ممکن است در طول زمان با مشکلاتی مواجه شوند که نیاز به عیبیابی و تنظیمات دقیق دارند. عیبیابی تنظیمات دستگاه تسمهکش نه تنها به شناسایی و رفع مشکلات کمک میکند، بلکه برای بهینهسازی عملکرد دستگاه و افزایش عمر آن نیز ضروری است. از جمله مشکلاتی که عموما اپراتورها هنگام کار با دستگاه تسمهکش با آن مواجه میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تسمه جوش نمیخورد
اگر دستگاه را تازه روشن کردهاید، ابتدا اجازه دهید المنت به طور کامل گرم شود و سپس اقدام به جوش زدن کنید. اگر تسمه هنوز جوش نمیخورد، مراحل زیر را دنبال کنید. نکته: تسمهها از مواد PP ساخته شدهاند که با حرارت کم و تماس سریع فعال میشوند.
به دلیل هزینه بالای این مواد، تولیدکنندگان ممکن است ناخالصیهایی به آن اضافه کنند که نیاز به حرارت بیشتری برای جوش خوردن دارد. بنابراین، دما و زمان جوش خوردن بین تولیدکنندگان ممکن است متفاوت باشد.
اثر المنت بر روی تسمه را بررسی کنید. اگر اثر کم است، حرارت را افزایش دهید. اگر اثر زیاد است، دما را کاهش دهید؛ زیرا حرارت زیاد باعث ذوب شدن بیش از حد و نیاز به زمان بیشتر برای سرد شدن میشود. دمای مناسب معمولاً بین 5 تا 7 است، اما در شرایط خاص میتوان دما را افزایش داد.
به دلیل ناخالصیها، المنت ممکن است کثیف شود و این کثیفی مانع انتقال حرارت میشود. برای تمیز کردن المنت ابتدا دستگاه را روشن کنید تا المنت گرم شود، سپس فنر زیر المنت را با دم باریک خارج کنید و با تیغ کاتر، سطح المنت را به آرامی تمیز کنید تا کثیفیها از بین بروند. در آخر المنت را دوباره در جای خود قرار داده و فنر را متصل کنید.
اتصال سیم بین المنت و ترانس را بررسی کنید. اگر اتصال شل باشد، المنت به طور کامل گرم نمیشود. اتصالات را محکم کنید.
اگر مولتیمتر دارید، المنت را از ترانس جدا کرده و تست کنید. در صورت خرابی، المنت را تعویض کنید.
بیشتر بخوانید: هزینهی تعمیرات دستگاه تسمهکش
با ولتمتر، ولتاژ ورودی و خروجی ترانس را چک کنید. اگر ورودی دارای ولتاژ و خروجی فاقد آن بود، ترانس را تعویض کنید.
- تسمه وارد دستگاه نمیشود
گاهی اوقات، به دلیل قطع برق یا عملکرد نادرست اپراتور، موتور آپارات در وضعیت مناسب قرار نمیگیرد و این موضوع مانع عبور تسمه میشود. برای رفع این مشکل، دستگاه را ریست کنید.
- • به سمت دستگاه بایستید و موتور سمت چپ (موتور آپارات) را نیم دور به سمت خود بچرخانید.
• سپس دکمه FEED را فشار دهید تا دستگاه ریست شود و به حالت آماده به کار برگردد. در حالت عادی، این دکمه برای تغذیه تسمه استفاده میشود، اما در این شرایط به عنوان دکمه ریست عمل میکند.
به مرور زمان، پرزهای موجود در تسمه و مواد دیگر مانند کارتن و جعبه میتوانند مسیر عبور تسمه را مسدود کنند.
مسیر را بررسی کرده و با استفاده از باد یا سوزن، موانع را برطرف کنید. تسمه سفت نمیشود اگر ولوم Tension روی حداقل تنظیم شده است، آن را افزایش دهید. همچنین، اتصالات سوکت مگنت و ولوم Tension را بررسی کنید تا از صحت آنها اطمینان حاصل کنید. گرد و غبار میتواند عملکرد ولوم Tension را مختل کند، بنابراین با استفاده از باد یا اسپری تمیزکننده، آن را تمیز کنید.
در صورت خرابی، ولوم را تعویض نمایید. همچنین، اتصالات سنسور کشش تسمه را بررسی کنید و سنسور را با فشار دادن دکمه FEED تست کنید؛ اگر چراغ سنسور روشن شد، سنسور سالم است.
بیشتر بخوانید: طرز کار انواع دستگاه تسمه کش
عدم روشن شدن دستگاه
کابل دستگاه و کلید Power را بررسی کنید. همچنین، فیشهای اتصال سیم رابط به کلید Power و فیوز دستگاه را چک کنید تا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
عدم خروج تسمه
اتصالات سوکت دکمه FEED/HOME و موتور FEED را بررسی کنید. توقف خروج تسمه پس از بستهبندی ولوم TIMER را بررسی کنید. اگر درجه آن زیاد است، آن را کاهش دهید؛ زیرا تنظیمات بالا ممکن است باعث خروج بیش از حد تسمه شود.
گرد و غبار میتواند عملکرد ولوم را مختل کند، لذا با باد آن را تمیز کنید. اتصالات سیم ولوم را نیز بررسی کنید و در صورت خرابی، ولوم را تعویض نمایید.
عدم خروج تسمه پس از بستهبندی
ولوم TIMER را چک کنید و در صورت تنظیم بر روی حداقل، درجه آن را افزایش دهید.
گرد و غبار ممکن است عملکرد ولوم را مختل کند، بنابراین آن را تمیز کنید و اتصالات سیم را بررسی کنید. در صورت خرابی، ولوم را تعویض نمایید.
بیشتر بخوانید: آموزش بسته بندی با دستگاه تسمه کش
عدم انجام عمل آپارات
اتصالات میکروسوئیچ زیر کشویی را بررسی کنید و مطمئن شوید که پلیت تحریککننده میکروسوئیچ به درستی عمل میکند.
میکروسوئیچ را با مولتیمتر تست کنید تا از سلامت آن اطمینان حاصل کنید.
کلام آخر
عیبیابی تنظیمات دستگاه تسمهکش یک فرآیند ضروری برای حفظ کارایی و عملکرد بهینه این دستگاه است. با رعایت نکات و روشهای مطرح شده کاربران میتوانند به راحتی مشکلات رایج را شناسایی و برطرف کنند و از عملکرد صحیح دستگاه تسمه کش اطمینان حاصل کنند.
همچنین، نگهداری منظم و تمیز کردن اجزای مختلف دستگاه میتواند به کاهش بروز مشکلات و افزایش عمر مفید آن کمک کند.