طرز کار انواع دستگاه تسمه کش
یکی از مهمترین و پرکاربردترین ابزارهای کارخانجات و شرکتهای مختلف دستگاه تسمه کش است. این دستگاه در مدلها و برندهای مختلف تولید و جهت بهرهبرداری به بازار عرضه میشود. امروزه علاوه بر کارگاهها و کارخانهها بسیاری از افراد نیز جهت بسته بندی محصولات و کارتنها از تسمه کش استفاده میکنند، اما بسیاری از آنها، طرز استفاده درست این دستگاهها را به طور کامل و دقیق نمیدانند. در این محتوا سعی داریم به بررسی یک نوع از تسمه کش برقی و دستی بپردازیم. با ما همراه باشید.
این دستگاهها مدلهای متفاوتی دارند، برای مثال دستگاه تسمه کش دستی مناسب بستههای بسیار بزرگ است، ولی تسمه کش برقی قدرت بسته بندی کارتن و بستههای بزرگ را ندارد و فقط برای بستههای کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. نحوه کار دستگاهها بستگی به نوع تسمه (پلاستیکی یا فلزی) و همچنین برند آن دارد. البته تفاوت برند تاثیری در عملکرد و کارایی دستگاه نداشته و فقط تفاوتهای جزئی در ظاهر را شامل میشود.
مقایسه تسمه کش برقی و دستی
تسمه کش برقی دستگاهی است که با نیروی برق، کار تسمه کشی را انجام میدهد. این نوع از دستگاهها جز گروه تسمه کشهای میزی هستند. این دستگاهها تسمه هایی از جنس پلاستیک و پت را برای بسته بندی نیاز دارند.
تسمه کشهای برقی دارای سه مدل نیمه اتوماتیک، اتوماتیک و تمام اتوماتیک هستند. ما در ادامه ویژگیهای دستگاه تسمه کش نیمه اتوماتیک را مورد بررسی قرار میدهیم. از برندهای معروف و در دسترس این تسمه کشها میتوان به تسمه کش ترانس پک، تسمه کش جانسون و تسمه کش جم پک اشاره نمود. تسمه کش نیمه اتوماتیک برند ترنس پک 3 تیپ کاربردی مختلف دارد که عبارتند از:
تسمه کش TP-201
تسمه کش TP-202
TP-202 LOW TABLE
ویژگی و خصوصیات کلی تسمه کشهای نیمه اتوماتیک :
دستگاه تسمه کش نیمه اتوماتیک مناسب برای تسمه زنی انواع کارتن، جعبه و بستههای کالا بدون نیاز به آموزش و تجربه قبلی در صنایع مختلف میباشد، که امکان استفاده از تسمههای PP و PET بدون نیاز به هر گونه بست را به اپراتور میدهد. عدم محدودیت سایز، ابعاد و اندازه محصولات و بستهها یکی از محاسن تسمه کش نیمه اتوماتیک است. یکی دیگر از مزیتهای این دستگاه این است که اگر به مدت بیش از یک دقیقه دستگاه مورد استفاده قرار نگیرد، به طور خودکار در حالت Standby قرار میگیرد و برق را ذخیره میکند. علاه بر این دارای سیستم حرارتی فوریست که با بالا بردن سرعت باعث افزایش کیفیت بسته بندی میشود. تنظیم قدرت کشش در همه دستگاههای تسمه کش برقی نیمه اتوماتیک در سه برند ذکر شده در بالا به صورت مکانیکی است. به دلیل دارا بودن چرخ، جابهجایی آن به آسانی امکانپذیر است.
آموزش کار با تسمه کش نیمه اتوماتیک
روش کار دستگاه تسمه کش نیمه اتوماتیک به این صورت است که اپراتور فقط باید سر تسمه را دور جعبه یا کارتن مورد نظر بچرخاند و سپس وارد دستگاه تسمه کش کند. ادامه کار بر عهده دستگاه است که بدون نیاز به هر نوع بست فلزی و تنها با استفاده از فرایند ذوب، دو سر تسمه را بسیار محکم و دقیق به هم میچسباند و عمل تسمه کشی را به پایان میرساند.
دستگاه تسمه کش دستی
دستگاه تسمه کش دستی برای بسته بندی انواع مختلف جعبه و کارتن به کار میرود. در حقیقت برای بسته بندی جعبههای بزرگ مجبوریم از دستگاه تسمه کش کارتن دستی استفاده کنیم، زیرا همان طور که ذکر کردیم دستگاههای برقی اصولا توان و قدرت بسته بندی ابعاد بسیار بزرگ را ندارند. بنابراین در این زمان دستگاه تسمه کش دستی فلزی و یا انواع پلاستیکی آن میتوانند گزینههای بسیار مناسبی باشند. از معروفترین تسمه کشهای دستی میتوان به تسمه کش سامسونگ کرهای اشاره کرد.
نحوه کار با تسمه کش دستی
ابتدا تسمه را به دور کالا یا محصول مورد نظر بپیچید و با دست چپ قسمتهایی را که تسمهها روی هم قرار میگیرند را محکم نگه دارید و به اندازه 3 سانت از انتهای آن را رها کنید و سپس بخش اضافه را با دست دیگر به سمت بیرون بکشید. توجه کنید که در این مرحله باید تسمهها را بارگیری نمائید و برای این امر لازم است کشنده و دسته را با هم نگه داشته، به طوری که تسمه بالایی وارد تسمه پایینی شود و به صورت همزمان به داخل فضای ابزار وارد شود. علاوه بر این تسمه های قرار گرفته روی هم باید از تیغه پایینی که در آن کاتر ثابت قرار دارد جدا کرده و کشندهها را آزاد کنید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم دو مورد از تسمه کشهای دستی و برقی را مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باد.